Angelica Sinensis Plus


Ciri-ciri produk:

Angelica Sinensis Plus -“Kehidupan Tanpa Sakit Kepala”

Kekurangan Peredaran Serebral Kronik (Cronic Cerebral Circulation Insufficienfy (CCCI)) pertama kali dicadangkan oleh saintis perubatan Jepun pada tahun 1990.Ia merujuk kepada satu penyakit dengan siri manifestasi klinikal dalam bentuk ketidakfungsian otak akibat daripada kekurangan peredaran darah ke otak secara berlarutan dan kronik yang disebabkan oleh pelbagai faktor. Pening dan sakit kepala merupakan simpton yang paling nyata.

Apakah punca penyakit ini?

-Punca utama ialah aterosklerosis (faktor risiko aterosklerosis adalah tekanan darah tinggi, diabetes, heperlifidemia, obes, merokok dan meminum alkohol) dan juga arthritis, strenosis arteri dan sebagainya.
-Punca kedua ialah tekanan darah. Kadar pengaliran darah di otak berhubung terus dengan tahap tekanan darah. Di bawah syarat-syarat normal, kadar pengaliran darah serebral bertambah secara relatif dengan penambahan tekanan darah; tetapi apabila tekanan darah naik ke suatu tahap, pengaliran darah serebral akan berkurangan. Oleh itu, pembekalan darah yang normal ke tisu otak akan terganggu apabila tekanan darah terlalu tinggi atau terlalu rendah.
-Punca ketiga ialah penukaran komposisi darah. Penyelidikan perubatan membuktikan bahawa penambahan kelikatan darah ialah satu daripada faktor penting pengurangan pembekalan darah serebral.

Kelebihan produk:

B-Clensing (TASLY ANGELICA SINENSIS PLUS GRANULE) ialah penyediaan Perubatan Tradisional Cina yang kandungan utamanya adalah Angelica, Chuanxiong, Radix Paeoniae alba, Radix Rehmanniae preparata, Gewang, Rizoma Corydalis dan sebagainya. Ia berkesan dalam memberi khasiat kepada Yin, memperkayakan darah, mengawalatur sistem hati, menindas Yang dan menggalakkan peredaran darah.

Produk ini memberi kesan klinikal yang baik, kualiti stabil, selamat dan tidak membawa kesan sampingan bertoksik, berbanding dengan produk lain dalam kategori yang sama, ia berkelebihan daripada segi teknikal dan potensi pemasaran.

Angelica Sinensis Plus boleh mengembangkan salur darah pada otak, menambahkan pengaliran darah serebral, membaiki peredaran-mikro serebral, menambahkan pembekalan oksigen serebral dan mengurangkan reintangan vaskular. Ia boleh melegakan kekejangan, mengurangkan kelikatan darah, merencat penggumpalan platelet, anti-trombosis dan pada masa yang sama bertindak ke atas sestem saraf pusat dengan kesan penenteraman dan analgesik yang efektif. Ini menjadikannya pilihan terbaik sebagai rawatan untuk kepeningan dan sakit kepala yang tercetus kerana tekanan darah tinggi, sakit kepala jenis ketegangan, migrain, kepeningan dan sakit kepala yang dibawa oleh sindrom saraf serebral traumatik, sakit kepala semasa haid, keresahan dan cepat marah, insomnia, bermimpi keterlaluan, tinnitus, konjunktivitis, kesakitan mata dan gejala-gejala lain bagi CCCI.


6 Fungsi Utama:


1. Mengembangkan salur darah serebral dan menambahkan pengaliran darah.
2. Membaiki peredaran serebral dan menambahkan pembekalan oksigen ke otak.
3. Melegakan kekejangan salur darah serebral.
4. Mengurangkan kelikatan darah dan merencat pembentukan trombosis.
5. Menenangkan dan melegakan kesakitan.
6. Boleh menukarkan indeks hemoreologi.

Aplikasi yang bersesuaian:
1. Merekan yang sakit kepala dan paning kepala yang disebabkan oleh kekurangan Peredaran Serebral Kronik(CCCI).
2. Mereka yang sakit kepala dan kepeningan yang disebabkan oleh tekanan darah tinggi.
3. Mereka yang sakit kepala semasa datang haid.
4. Kesakitan kepala primer.
5. Mereka yang mempunyai kualiti tidur yang kurang baik atau tidak cukup rehat.

Aturan Penggunaan:
Angelica Sinensis Plus diambil sebelum makan.
1 peket diambil 2-3 kali sehari.
2 peket harus diambil sebagai dos pertama.Setiap jangka rawatan ialah 1 bulan; pengambilan jangka panjang memberi kesan yang lebih baik.

Perhatian!!!
1. Tidak sesuai kepada ibu yang sedang mengandung atau menyusu.
2. Tidak sesuai kepada kanak-kanak.

Ramuan utama:
Angelica, Chuanxiong
Radix Paeoniae Alba
Radix Rehmania Preparata
Rumulus Uncariae,etc

**Kajian moden menunjukkan bahawa Chuanxiong merencat pengecutan otot licin, menambahkan pengaliran darah serebral, mengurangkan rintangan vaskular periferal dan keaktifan permukaan platelet, ia juga boleh merencat penggumpalan platelet. Angelica boleh menggalakkan penghasilan dan peredaran darah, kedua-dua radiks rehmanniae preparata dan radiks paeoniae alba boleh mengkhasiati Yin , menggalakkan penghasilan darah dan melegakan Yang, sementara penggunaan bersama Angelica dan radiks rehmanniae preparata dapat mengkhasiati Yin, menggalakkan penghasilan darah, merencat pembekuan darah tetapi tidak menjejaskan darah.Kombinasi 4 herba ini merupakan kandungan preskripsi klasik Perubatan Tradisional Cina iaitu "SI WU TANG". Tambahan lagi, Semen Cassiae dan Spika Prunellae boleh menghilangkan kepanasan dan menindas Yang pada hati, penambahan Gewang meningkatkan fungsi tersebut. Asarum Sieboldii ditambah untuk membantu memberi kewarasan fikiran dan sebagai suatu analgesik.
Kombinasi semua bahan-bahan ini membawa kesan dalam menggalakkan penghasilan dan peredaran darah, membuang angin, menyegarkan hati dan menghentikan kesakitan.KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS

RM 100