Margaret Plus

Khas Untuk wanita
  HARGA 

RM 115

Tasly Margaret Plus mengandungi ramuan utama iaitu ekstrak kacang soya, Trifolium pratense,Paeoniae Alba dan Ganoderma lucidum. Tasly Margaret Plus menyelaraskan keseimbangan fisiologi keseluruhan dalam badan; dimana Ganoderma lucidum, Paeoniae alba, dan Trifolium pratense boleh memberikan kesan itu. Oleh itu, isoflavon soya berkualiti tinggi dan herba tradisional Trifolium pratense digabungkan supaya memberi kesan sinergetik.
•Mencegah penyakit alzheimer 
•Mencegah kanser puyu dara 
•Mencegah osteoporosis 
•Mencegah penyakit-penyakit kardiovaskular dan serebrovaskular
•Memperlahankan proses penuaan

Ciri-ciri produk
Kapsul Margaret Plus merupakan hasil integrasi sari penting Perubatan Tradisional Cina. Perubatan Tradisional Cina juga percaya bahawa dengan kaedah pengawetan yang betul, penuaan dapat dilambatkan serta pengekalan kejelitaan dan keseimbangan fungsi fisiologi boleh dicapai. Kesihatan badan juga dapat dipelihara. Bagaimanakah harus kita pelihara kesihatan kita dengan betul? Menurut perubatan moden, banyak penyakit di kalangan wanita adalah disebabkan oleh gangguan paras estrogen dalam badan, di mana siri gejala seperti berikut boleh diperhatikan: ketidakaturan haid iaitu haid datang samada terlalu awal atau lewat dan pengliran haid samada sangat banyak atau terlalu sedikit, atau sehingga terjadinya pendarahan uterin, kepeningan,tinitus, berasa demam panas atau sejuk demam tiba-tiba, penyirapan kepanasan pada kepala dan pipi, kemerahan muka, perpeluhan spontan, perpeluhan malam, mudah naik marah, ketidakstabilan emosi, pelupa, rasa kecewa, berpeluh di tapak tangan dan kaki, kutlit berasa gatal, sakit belakang, badan semakin bongkok sebab batuk, kekurangan stamina, tidak dapat berdiri atau bekerja untuk jangka waktu panjang, takutkan kesejukan dan keletihan.
Jika kita ingin mengekalkan kesihatan dengan cara yang terbaik, kita harus bermula daripada keseluruhan konsep Perubatan Tradisional Cina, iaitu dari segi pelarasan keseimbangan fisiologi keseluruhan dalam badan; di mana Ganoderma lucidum, Paeoniae alba dan Trifolium pratense boleh memberi kesan tersebut. Pada masa yang sama bergabungkan perspektif perubatan moden, estrogen tumbuhan digunakan untuk melaraskan keseimbangan hormon wanita. Demi tujuan itu, isoflavon soya berkualiti tinggi dan herba tradisional Trifolium pratense digabungkan supaya memberi kesan sinergetik.

5 Fungsi utama
1.Kesan hampir sama seperti estrogenUnsur aktif dalam isoflawon soya boleh bergabung dengan penerima estrogen (ER) dalam badan dan memaparkan fungsi estrogen yang lemah. Selepas pergabungan, ia berkeupayaan memberi kesan ke aas kesihatan menurut perhubungan dos-gerakbalas bentuk-U memberi isoflavon soya dengan funsi pelbagai estrogen menolong melegakan sindrom putus haid Satu penyelidikan klinikal menunjukkan bahawa perbandingan anara negara-negara Eropah dan Amerika dengan negara Jepun, bahawa ¼ wanita Jepun menunjukkan tercetusnya sindrom putus haid. Ini adalah disebabkan oleh pemakanan yang mengandungi lebih isoflavon. Pati kacang soya dan Trifolium pratense mengandungi banyak isoflavon; apabila ia digunakan bersama, ia saling menyempurnakan dan saling meningkatkan antara satu sama lain. Radix Paeoniae alba, digunakan dalam Perubatan Tradisional Cina untuk merawat gangguan kitaran haid, kesakitan semasa haid, pendarahan uterin dan penyakit lain; ia boleh digunakan untuk meringankan gejala sindrom putus haid.
2.Anti-tumor
Isoflavon kacang soya mempunyai kesan anti-tumor yang ketara, khususnya terhadap tumor yang berkaitan dengan hormon seperti kanser payudara dan prostat. Melalui kesan estrogen, ia dapat menghasilkan kesan pencegahan tumor pada tahap tertentu . Radix Paeoniae, manakala Ganaderma lucidum membawa kesan baik dalam pelarasan dan pengaktifan fungsi imuniti yang menguatkan kebolehan badan untuk mencegah tumor.
3.Mencegah osteoporosis
Apabila memasuki peringkat putus haid, kaum wanita menghadapi risiko aoteoporosis (kehilangan jasad tulang yang ketara) yang lebih tinggi. Isoflavon kacang soya sebagai estrogen tumbuhan bukan-steriod, boleh mengurangkan aktivit osteoklas dan menyerapan-balik jasad tulang dan mencegah kejadian osteoporosis.
4.Mempertahankan salur darah kardiak
Radix Paeoniae alba dan Ganoderma lucidum berkesan dalam pengembangan arteri koronari dan perlindungan otot kardiak daripada kekurangan bekalan darah; herba-herba ini digunakan dengan meluas untuk membantu dalam perawatan dan pencegahan penyakit jantung koronari, angina dsb. Isoflavon kacang soya dan Ganoderma lucidum boleh mengurangkan paras kolesterl dama badan dan mengurangkan kadar kejadian aterosklerosis; ia juga mempunyai kesan membaiki peredaran-mikro, mengegah trombosis dsb.
5.Meningkatkan keimunan
Isoflavon kacang soya berfungis meningkatkan imuniti tak-spesifik pad badan. Ujian pada haiwan menunjukkan hanawa ia boleh meningkatkan fungsi makrofaj dan imunoglobulin hasilan limpa dalam tikus, meninggikan bilanag limfosit darah periferal, maka ia berfungsi dalam pengawalaturan yang ketara. Ganoderma lucidum berkesan meningkatkan kekuatan dalaman, memperkhasiatkan dan memperkuatkan badan, memanjangkan umur, meningkatkan funsi imun dan menguatkan rintangan melawan penyakit.