Dong Chong CaoSangat baik untuk paru-paru, buah pinggang, buang toksin dan bina semula sel-sel dalam tubuh. Ia juga baik untuk Gout, resdung, asma, luka kencing manis, produk ini sangat sesuai kombinasi dengan Kapsul Danshen Plus dan amat sesuai untuk hampir semua penyakit

Dong Chong Cao ini juga di gelar sebagai Raja Herba, keunikkan tumbuhan ini dimana jika tidak dipetik selepas tempoh matang ia akan bertukar jadi ulat bernyawa, sebab tu kita boleh lihat tumbuhan ini berbentuk seperti ulat.Ciri-ciri produk

1. Produk yang unik dari negara China.
2. Sesuai untuk kebanyakan golongan pengguna.
3. Kandungan bahan aktif yang tinggi.
4. Bebas daripada kandungan hormon dan perangsang.Kelebihan produk.

1. Melaraskan keseimbangan Yin dan Yang - Teori Perubatan Tradisional Cina mengenai pengawalaturan keseluruhan badan.

Dalam Perubatan Tradisional Cina, tubuh manusia dianggap sebagai suatu entiti biologi keseluruhan, dimana Yin dan Yang merupakan faktor utama pelarasan fungsi-fungsi metabolisma dan fasiologi badan. Yin dan Yang saling meningkat dan saling mengawal atur demi mengekalkan keseimbangan dinamik relatif sendiri. Ini merupakan syarat asas untuk semua aktiviti normal dalam kehidupan. Apabila Yin dan Yang seimbang maka badan dalam keadaan sihat.

2. Pengawalaturan dwi-arah.

Kebanyakan herba perubatan cina bersifat lembut dan bertindak ke atas sasaran berganda, ia berupaya menjalankan pelarasan dwi-arah dalam banyak aspek. "Pelarasan" ini adalah suatu ciri khas Perubatan Tradisional Cina, ia juga satu kelebihan. Cordyceps merupakan satu daripada herba pengawalaturan dwi-arah tersebut, di mana ia mengkhasiati Yin dan menguatkan Yang, ia berkesan ke atas tekanan darah tinggi dan juga tekanan darah rendah, ia menolong merawat diabetes dan merendahkan gula dalam darah dan pada masa yang sama membaiki keadaan hipoglisemia untuk mengembalikan tenaga kepada badan, ia boleh meningkatkan fungsi sistem imun dan juga boleh mengurangkan fungsi inunosit tertentu.

Aplikasi yang bersesuaian.

Kepada mereka yang mempunyai keimunan yang lemah, mudah sakit demam dan mereka yang cepat letih.
Sesuai untuk golongan pertengahan usia dan warga tua, mereka yang mempunyai tekanan kerja yang berat, membuat kerja fizikal yang berat dan berbadan lemah.
Mereka yang mengidap penyakit ketidakfungsian pulmonari seperti asma, bronkitis kronik, emfisema, dan rhinitis kronik.
Mereka yang kekurangan fungsi renal yang mendadak atau kronik, atau kegagalan fungsi renal, sakit belakang, protainuria, dsb.
Pesakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah rendah.
Mereka yang bermasalah dengan ketidakfungsian seksual, kemandulan, mati pucuk dan keluaran mani nokturnal.


4 Fungsi Utama

1. Memperbaiki fungsi sistem pernafasan.

Dalam Perubatan Tradisional Cina, Cordyceps dikatakan boleh membaiki keadaan paru-paru, merawat asma, menghentikan batuk dan menyingkirkan kahak, ia digunakan untuk merawat batuk kohol dan asma yang disebabkan oleh kelemahan peru-paru dan/atau ginjal. Kajian moden menunjukkan bahawa Cordyceps berfungsi dengan ketara dalam meningkatkan perembesan epinefrin, mengembangkan bronkus, menghentikan asma, menolong mengeluarkan kahak, dsb. Ia juga berfungsi sebagai rawatan sampingan untuk penyakit ko-pulmonal dan kegagalan pernafasan.

2. Meningkatkan fungsi ginjal (buah pinggang).

Menurut Perubatan Tradisional Cina, Cordyceps mempunyai kaitan dengan kesihatan ginjal, ia meningkatkan fungsi renal dan membaiki poten lelaki, ia boleh merawat kelemahan ginjal, sakit belakang, dsb. Kajian moden mendapati bahawa Cordyceps membawa kesan baik dalam rawatan kegagalan renal secara mendadak. Dalam rawatan kegagalan renal kronik, ia mengurangkan protein air kencing, kreatinin, serum dan nitrogen air kencing.

3. Meningkatkan fungsi seksual

Cordyceps boleh membaiki poten lelaki dan menggalakkan perembesan air mani. Ia lembut dan tidak bersifat panas, sesuai untuk merawat kekurangan renal, sakit belakang bahagian bawah, mati pucuk, keluaran mani nokturnal, ketidakfungsian seksual, kemandulan, dsb.


4. Mengawalatur fungsi keimunan dan meningkatkan kebolehan melawan penyakit.


Cordyceps mengawalatur sistem imun secara dwi-arah, fungsi utamanya ialah meningkatkan imuniti, tetapi ia juga mempUnyai kesan penekanan ke atas penyakit autoimuniti. Melalui pelarasan dwi-arah, kebolehan badan melawan penyakit dipertingkatkan. Perubatan Tradisional Cina percaya bahawa Cordyceps bertindak sebagai suatu tonik untuk kesihatan yang kurang baik, ia berkesan dalam menguatkan badan pesakit yang sedang pulih, merawat peluh semasa sejuk, terasa sejuk dan gejala-gejala lain. Oleh itu, Cordyceps boleh digunakan untuk melawan keletihan, ia juga meningkatkan ketahanan fizikal badan dan memberikan perlindungan.

Fungsi Lain

Pelarasan Kepada tekanan darah dan dllHARGA
RM 125