Kapsul Danshen PlusSelepas bertahun-tahun menjalani aplikasi perubatan klinikal dan penyelidikan saintifik, terbukti Kapsul Danshen Plus - suatu Ubatan Tradisional Cina moden - mempunyai fungsi mempertahankan lapisan dalaman saluran darah.


SEBOTOL RM 135 

Kami menyediakan penghantaran C.O.D bagi pelanggan sekitar 
Kuala Lumpurdan Selangor.
Pembayaran Kredit Kad Diterima


Pengambilannya untuk jangka panjang boleh mencegah dan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dan serangankardiovaskular.Oleh itu, Kapsul Danshen Plus mempunyai kesan positif dalam pencegahan penyakit dan perlindungan jantung. 

Menurut kajian pakar perunbatan klinikal, 40.2% pesakit merasai kesan analgesic yang ketara selepas mengambil Kapsul Danshen Plus dan 48% pesakit merasai kelegaan sakit jantung selepas meletakkan kapsul di bawah lidah selama 3 hingga 8 minit, ia menjadikan jumlah keberkesanan mencapai 88%. Kajian klinikal juga mendapati bahawa kepantasan kesannya setara dengan nitrogliserin. Oleh itu, Kapsul Danshen Plus dikatakan mempunyai fungsi kecemasan.

Proses penggunaan jangka panjang membuktikan kapsul ini berkesan menghindari penyakit jantung koronari dan jantung. Tasly telah memperkenalkan Kapsul Danshen Plus di Negara-negara Asia Tenggara dengan penuh yakin. Ia amat sesuai bagi kebanyakan orang samada mereka yang sihat ataupun dalam keadaan sub-kesihatan dan membawa kegembiraan kepada beribu-ribu orang yang sakit.

Video dibawah adalah hasil dari kajian oleh Fakulti Perubatan Universiti keio,  Japan(80,000x zoom) menggunakan kaedah satellite maping ke atas saluran darah mikro(kapilari) yang dibersihkan selepas 30 minit mengambil Kapsul Danshen Plus.

                              
6 Fungsi Utama:


1. Membantu untuk memperbaiki keadaan Penyakit Jantung Koronari (CHD).
Kapsul Danshen Plus, bersama-sama dengan ramuan berharga seperti Salvia Miltiorrhiza, Notoginseng dan sebagainya. Ia mempunyai fungsi anti-pengumpulan platelet. Selain itu, ia juga berkesan ke atas pegurangan kolestrol dan trigliserida, pengurangan kepekatan darah, meningkakan mikro-peredaran, anti-pengoksidaan, penyingkiran radikal bebas, menjaga otot kardiak dan sebagainya. Fungsi-fungsi tersebut dikoordinat di pelbagai peringkat. Menuju ke pelbagai organ sasaran dan berlaku dalam pelbagai sistem. Fungsi utamanya ialah memperbaiki keadaan penyakit jantung koronari. Para profesional mengsyorkan bahawa Kapsul danshen Plus harus dipertimbangkan sebagai pilihan utama dalam melawan penyakit jantung koronari. Kami mengesyorkan bahawa golongan dewasa (lelaki berumur 35 keatas dan perempuan berumur 40 keatas tahun) mengambil Kapsul Danshen Plus secepat mungkin kerana jantung mereka perlu diberi penjagaan yang lebih serius.


2. Membantu melindungi daripada strok.
Infaksi otak dikenali sebagai ‘strok otak’. Ia termasuk pembentukan gumpalan darah beku dan embolisasi. Kejadian strok meningkat dengan ketara sejak kebelakangan ini. Kebanyakkannya berlaku pada golongan muda. Fungsi Kapsul Danshen Plus ialah untuk memperbaiki peredaran darah dengan menyingkirkan stasis darah. Aplikasi klinikal menunjukkan penggunaan Kapsul danshen Plus bersama rawatan lain mempunyai kesan baik ke atas pesakit strok otak.


3. Membantu membersihkan saluran darah dan melindungi jantung kedua-mikroperedaran.
Mikroperedaran merupakan peredaran darah antara kapilari arteriol dan venul. Tempat ini merupakan tempat yang sesuai untuk pertukaran nutrien antara darah dengan sel tisu. Da juga membawa oksigen dan nutrien kepada tisu serta membawa keluar hasilan metabolik. Banyak penyelidikan telah membuktikan bahawa Kapsul Danshen Plus dapat meningkatkan mikroperedaran badan. Kajian di Fakulti Perubatan Universiti keio, Japan telah menunjukkan bahawa Kapsul Danshen Plus mempunyai kesan ke atas pelbagai sasaran dalam menyelesaikan masalah mikroperedaran.


4.Membantu merendahkan paras lipid darah (kolesterol) dan mengurangkan plak daripada arterosklerosis.
Kapsul danshen Plus mempunyai fungsi yang berkesan terhadap pengurangan paras lipid darah terutamanya kolestrol. Sebahagian kajian telah di jalankan ke atas pesakit arterosklerosis carotid. Kumpulan kawalan diberi dos normal aspirin dan kumpulan kawalan diberi Kapsul Danshen Plus.
Keputusannya adalah seperti berikut:
*Perubahan ketebalan intima-media carotid (IMT) : Ketebalan carotid IMT berkurang dalam kumpulan yang dirawat dengan Kapsul Danshen Plus (P<0.05) manakala tiada perubahan yang signifikan dalam kumpulan kawalan. *Perubahan rheologi: Kepekatan darah bagi kedua-dua kumpulan juga menurun, tetapi tiada perbezaan yang signifikan di antara kumpulan rawatan dengan kumpulan kawalan yang diperhatikan (P>0.05).
*Perubahan paras lipid darah: Pesakit dalam kedua-dua kumpulan turut mempunyai paras lipid darah yang tinggi. Selepas penggunaan Kapsul Danshen Plus, paras kolestrol dan trigliserida berkurang dengan signifikan. Akan tetapi, tiada perubahan yang diperhatikan dalam kumpulan kawalan.


5.Membantu memperbaiki keadaan penyakit mata dan malfungsi ginjal yang berkaitan dengan penyakit kencing manis (diabetes).
Retinopati dan renopati diabetik adalah disebabkan oleh masalah kapilari pesakit diabetes. Kedua-duanya adalah kompikasi saluran darah mikro yang paling umum yang di sebabkan oleh diabetes. Kapsul Denshen Plus mempunyai kesan terhadap perubahan rheologi darah, anti-ion kalsium, pengurangan paras trigliserida dan kolestrol. Dengan itu, Kapsul Denshen Plus amat disarankan kepada pesakit dengan komplikasi diabetes.


6.Membantu melindungi Sel Hati.

Tabiat mengambil alkohol yang berlebihan dan pengambilan makanan yang terlalu berminyak akan mengakibatkan mikro-peredaran hati terhalang dan malfungsi hati. Pesakit akan mengalami malnutrisi dan diikuti dengan perasaan yang tidak normal seperti rasa tidak selesa di sekeliling hati dan pengurangan selera makan. Penggunaan Kapsul Denshen Plus selama 3 bulan akan mengembalikan fungsi hati yang normal dan memulihkan hati yang rosak. Perkara yang lebih penting lagi, Pengambilan Kapsul Danshen Plus sebelum meminum alkohol dapat melambatkan penyerapan alkohol dan jesteru itu dapat melindungi sel hati.

Cara Pemakanan:
-1 hingga 2 kapsul pagi dan petang (diambil sebelum makan semasa perut kosong)
**Untuk kesan yang lebih baik, buka kapsul dan tuangkan isi kapsul ke bawah lidah, biarkan ia cair sendiri, dengan cara ini, ubat dapat diserap dengan lebih cepat dan berkesan.Ramuan Utama Kapsul Danshen Plus:

Radix Salvia Miltiorrhizae

-Fungsi utama denshen Radix Salvia miltiorrhizae adalah menggalakkan peredaran darah dengan menyingkirkan statis darah, membekalkan khasiat kepada darah dan menstabilkan keadaan darah. Danshen telah digunakan sebagai ubat Tradisional Cina selama beribu-ribu tahun dahulu. Kegunaannya telah dicatatkan dalam buku-buku perubatan yang terkenal seperti Compedium of Madica yang telah disiapkan ketika Dinasti Ming.

Radix Panax Notoginsen

-Fungsi Notoginseng juga adalah untuk menggalakkan peredaran darah dan fungsi spesifiknya ialah dapat menghentikan pendarahan. Notoginseng juga telah dicatatkan dalam buku perubatan Compendium of Materia Medica sebagai ubat tradisional Cina.

Radix Astragalus Membranaceus

-Astragalus berfungsi daripada pebagai aspek. Ia dapat membantu mengurangkan pengeluaran peluh, dengan itu dapat mengekalkan tenaga dalaman. Ia juga berfungsi dengan baik dalam penyingkiran urin dan mengurangkan edema. Radix astragali juga dapat mengawal atur sistem keimunan. Dengan itu, ia dapat meningkatkan imuniti badan.

Rosewood

-Secara relatifnya, Rosewood dalam Kapsul Denshen Plus adalah sedikit akan tetapi fungsi utamanya adalah meningkatkan peredaran darah dengan mencegah pembetukkan pembekuan darah


Sebotol RM 135 


Dapatkan Harga Promosi Dari kami....Klik sekarang!


Penghantaran disediakan di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Sila hubungi pejabat kami untuk urusan penghantaran : 03-6139 2100 (Waktu operasi 9.00am - 6.00pm (Isnin - Jumaat) , 10am - 6pm (Sabtu) Cuti (Ahad dan Public Holiday)


No comments: